A-direkt är en del i A-gruppen.

Att jobba som inhyrd arkitekt.

Kaloyan Tomov är arkitekt och har studerat vid Chalmers i Göteborg, i Danmark samt i sitt hemland Bulgarien.
Han har varit anställd på A-direkt sedan februari 2015 och har varit i uppdrag på Tengbom, Rundquist Arkitekter, Detail group, PE, BSK, Rippellino samt Equator. Han har jobbat i samtliga skeden och är särskilt intresserad av modellering i REVIT.

Hur kom du i kontakt med A-direkt?

Det var faktiskt ryktesvägen. Jag hörde talas om ett uppdrag på Tengbom och en kompis gav mig telefonnumret till A-direkt som bemannade upp projektet.

 

Hur länge brukar du vara på ett kontor?

Det varierar verkligen! Totalt har jag varit på åtta olika företag under mina fyra år hos A-direkt. Vid längre uppdrag får jag ofta en nyckelposition, i mitt fall betyder det att jag blir model mananger. Vid korta uppdrag så finns det ofta en specifik uppgift som behöver lösas, som t.ex. att göra modelleringsarbete, bygglovsritningar eller uppställningsritningar.

 

Hur är det att byta arbetsplats så ofta?

Jag har ju hela tiden kontakt med mina kollegor på A-direkt och systerbolagen inom A-gruppen. Vi använder ett socialt intranät som heter WorkPlace och dessutom träffas vi regelbundet, både genom jobbet och vid sidan om.
Ibland är det lite spänt i början när de tillfälliga kollegorna inte vet vem jag är eller vad jag kan, men det brukar lösa sig snabbt när de inser att jag bara är där för att hjälpa till.

 

Är alla arkitektföretag likadana?

Åh nej! Det kan vara som helt olika världar. Vissa kör två pingismatcher om dagen och andra har en väldigt teknisk profil.Jag tycker det är roligt att se nya ställen och prova nya saker. Till min förvåning har jag insett att infrastrukturprojekt är väldigt roligt.

Yrke: Arkitekt

Erfarenhet: 5 år

Typ av uppdrag: Infrastruktur, Bostäder, Skola/Förskola, Vård

Erfarenhet främst från skede: Modellering, Gestaltningsprogram, Systemhandling

Kompetens i mjukvara: Revit, Autocad, Rhino/Maxwell, Adobe suite

Tidigare anställningar: Cedervall arkitekter, Grontmij Danmark, KAS Design Shenzhen.

Figur 2 Campus Albano skiss atrium 2